Team

We zijn er ons van bewust dat de kracht van Ventigrate schuilt in onze mensen. Als een hecht team geloven we we over de juiste mix van profielen te beschikken om onze klanten creatieve digitale oplossingen aan te bieden.

Team

De grootste troef van Ventigrate? Dat zijn ongetwijfeld onze mensen. Een unieke en talentvolle mix van complementaire profielen die de creatiefste digitale oplossingen bedenken voor elk van onze klanten. Stuk voor stuk gedreven individuen met een gedeelde passie voor technologie, innovatie, creativiteit en uitstekende dienstverlening. Samen vormen we een hecht team. Een enthousiaste ploeg waarin ieder zichzelf kan zijn en de kans krijgt om zijn/haar talenten ten volle te benutten.

Onze verhalen

Onze experten

Analisten

Het takenpakket van een functionele O365 analist is uitgebreid en gevarieerd. Hieronder geef ik een voorbeeld van hoe een dag er bij mij kan uitzien. Om even te schetsen: ik zit samen met een ontwikkelaar van Ventigrate bij een grote klant waar we verschillende interne projecten opnemen. Op dit moment ben ik bezig met een project om een oplossing uit te bouwen die ervoor zal zorgen dat er gestructureerd vergaderd kan worden. 

Architecten

Als architect werk ik samen met de IT afdeling van de klant en analyseren we samen de impact en complexiteit van een nieuwe on-prem SharePoint infrastructuur, aanpassingen in het kader van een Office 365 uitrol, of een afweging tussen hybride opzet en cloud-only. Ook tijdens en na de transitie ondersteun ik IT met adviezen of als uitvoerende kracht. Een goede architectuur is essentieel om het maximale potentieel van de omgeving te benutten.

Cloud Specialisten

Maandelijks en zelfs dagelijks worden er nieuwe features uitgebracht in cloud-platformen als Office 365 en Azure. Deze nieuwe features kunnen kleine aanpassingen en verbeteringen zijn aan bestaande componenten, maar het kan evengoed de lancering betekenen van compleet nieuwe componenten. Mijn takenpakket bestaat uit het opvolgen van roadmaps, het evalueren en toepassen van de nieuwe mogelijkheden. Vereisten van een project zijn voor mij kansen om de nieuwe features toe te passen door middel van out-of-the-box mogelijkheden van het platform. Of door technische implementaties te bedenken die futureproof zijn en profiteren van de laatste nieuwe verbeteringen. 

SharePoint / Office 365 Developers

De standaardfunctionaliteiten van SharePoint en Office 365 zijn ontzettend uitgebreid. Toch bots je soms op een aantal bedrijfsspecifieke zaken die de platformen niet standaard voorzien, maar die je toch wil implementeren. Dan verschijn ik op het toneel. Ik gebruik al mijn ervaring en kennis als sharepoint-developer om jouw specifieke implementatie mogelijk te maken. Uitbreidingen nodig op de bestaande functionaliteiten? Ik zorg er in geen tijd voor dat jouw nieuwe omgeving aan al je noden en behoeften voldoet. Daarvoor gebruik ik in de eerste plaats onze partnerproducten, maar, als het nodig is, ontwikkel ik ook systemen op maat. Mijn devies? Minimale kost, maximale productiviteit.

.NET Developers

Als .NET-developer bij Ventigrate werk ik nauw samen met de klant. Samen richten we onze blik op de toekomst en bedenken we innovatieve oplossingen op maat. Ik geloof dat een geïntegreerde aanpak de enige manier is om een applicatie of website op maat van de klant te maken. Als ik een toepassing ontwikkel, dan zoek ik binnen de mogelijkheden van Microsoft .NET naar oplossingen voor de uitdagingen die ik tegenkom. Gebruiksvriendelijkheid, performantie en betrouwbaarheid zijn drie zaken die daarbij altijd op mijn checklist staan. Ik beschouw mezelf als dynamisch en ambitieus – zo zie ik ook mijn collega’s trouwens – en doe mijn werk met veel passie en toewijding.

PM & Coördinatie

Als projectmanager bij Ventigrate heb ik een belangrijke rol: ik zorg ervoor dat mijn projecten tot een goed einde gebracht worden. Ik waak over de kwaliteit, het budget, de tijdsbesteding en de scope van elk van mijn projecten. Ik ga op een geijkte manier te werk: ik volg de principes van PRINCE2 en Scrum. Als projectmanager denk ik proactief mee met de klant om tot de beste oplossing te komen. Dankzij mijn uitstekende people skills slaag ik erin om in elk project de juiste man op de juiste plaats te zetten. Mijn stressbestendigheid geeft me de mogelijkheid om in te spelen op onvoorziene omstandigheden.

Meer weten over onze talenten?

Spontaan solliciteren?

Staat je ideale job hier niet tussen, maar wil je toch graag een plaatsje veroveren in ons team?