Functioneel M365 Consultant

We zijn er ons van bewust dat de kracht van Ventigrate schuilt in onze mensen. Als een hecht team geloven we we over de juiste mix van profielen te beschikken om onze klanten creatieve digitale oplossingen aan te bieden.

Ventigrate zoekt een Functioneel Microsoft 365 Consultant

Microsoft 365 (M365) is een platform dat binnen de bedrijfswereld steeds sterker ingeburgerd geraakt. Door de vele producten en applicaties binnen dit platform is het voor gebruikers niet altijd makkelijk om de bomen door het bos te zien. Laat staan dat de gebruikers op de hoogte zijn van alle leuke features die M365 te bieden heeft. Als M365 specialist ben jij de ideale persoon om jouw klanten te begeleiden op dit platform. Doordat je zo dicht tegen je klanten staat, zal je ook herkennen waar M365 kan helpen. Je neemt zelf het initiatief om nieuwe oplossingen voor te stellen zodat de klanten de interne procedures en processen kunnen verbeteren.

Steek je zelf ook graag de handen uit de mouwen? Als M365 specialist mag je uiteraard ook jouw eigen oplossingen configureren en implementeren. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van het Power Platform waar je verschillende automatisaties of applicaties kan bijeen klikken. Wil je verder gaan en zie je jezelf ook coderen? Bekijk dan zeker ook even onze vacature voor Microsoft 365 ontwikkelaar!

JOUW KWALIFICATIES

 • Nauw klantencontact schrikt je niet af
 • Je bent in staat om op een duidelijke manier te communiceren
 • Je hebt een analytisch denkvermogen en kan jouw ideeën overbrengen naar gebruikers en ontwikkelaar
 • Een eerste ervaring met M365 is zeker een pluspunt, zo niet zorgen we er wel voor dat je deze snel kan krijge
 • Je bent gemotiveerd om steeds mee te zijn met de laatste nieuwigheden die Microsoft aankondig

JOUW VERSCHILLENDE TAKEN

 • Aanspreekpunt zijn voor de klant
 • Klanten begeleiden in zowel 1 op 1 sessies als klassieke trainingssessie
 • Analyses opleveren voor business problemen die je zijn voorgeschoteld of die je zelf hebt geïdentificeerd
 • M365 configureren zodat de klanten hiermee verder kunne
 • Nadenken over het gebruik van M365 bij klanten en deze hierin begeleiden/adviseren (governance)
 • Tussenfiguur zijn voor de klant en onze ontwikkelaars

Wat kan je verwachten van projecten?

Imelda: Kwaliteitsdocumenten portaal

Het Imeldaziekenhuis had een op maat gemaakte oplossing in gebruik voor de kwaliteitsdocumenten en informatie van verschillende labo’s. Aangezien deze oplossing niet meer ondersteund werd en er ook geen cloud alternatief ter beschikking was, is ervoor gekozen om deze features na te bouwen m.b.v Power Automate & PowerApps. Verschillende goedkeuringsflows en bevestigingsflows waren hiervoor nodig. Om de ingave van (menselijke) fouten te verminderen, werden er verschillende slimme formulieren voorzien dankzij de Microsoft PowerApps.

Technologieën: Office 365, SharePoint Online, Power Automate, Power Apps, …

PSA: Uitrol & migratie O365

Het doel van dit project is de migratie van alle data van SP 2010 naar O365. Hierbij werd de huidige manier van werken onder de loep genomen en hebben we onderzocht of bepaalde processen en werkzaamheden mogelijks vereenvoudigd, verbeterd of uitgebreid kunnen worden met tools die O365 te bieden heeft. Zodoende kunnen in België alle bedrijven uit de groep (PSA zelf en ook MPET en ATS) digitaal gaan samenwerken.

Technologieën: Office 365, SharePoint Online, Power Automate, Power Apps, …

Septentrio: Contractmanagement portaal

Septentrio had nood aan het beheren van contracten met 3de partijen. Binnen de nieuwe tool moesten volgende key features zeker aanwezig zijn:

 • Interne goedkeuring van contracten
 • Herinneringen voor vervaldatums en key momenten in een contract lifecyle
 • Digitaal ondertekenen van contracten zowel interne als door 3e partijen
 • Toekennen van toegangsrechten aan het contract afhankelijk van het departement

Hiervoor heeft Ventigrate een oplossing voorzien binnen SharePoint waar de documenten kunnen worden gestockeerd en de nodige handtekening kunnen worden verzameld. Aan de hand van Power Automate en Adobe Sign kon het proces verder worden geautomatiseerd om zo aan de noden van de klant te voldoen.

Technologieën: Office 365, SharePoint Online, Power Automate, Power Apps, …
JobsCVMotivatieButton

Onze voordelen

Seminaries binnen en buitenland
Bootcamps
Opleidingen op maat

Laptop
Competitief loon
Hospitalisatie- en groepsverzekering

Auto
Tankkaart
Fifa & darts

Gevarieerde en uitdagende projecten
Gevarieerd klantenbestand

Onze kernwaarden

Ventigrate is een warme werkplek waar onze medewerkers zich amuseren, waar ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en verantwoordelijkheid, en waar we als team dezelfde doelen nastreven. Diversiteit, samenwerking, aandacht en kansen voor medewerkers dragen bij tot een positief werkklimaat.

Bij Ventigrate staan onze medewerkers centraal. Opleiding en coaching op de werkvloer vormen de basis voor het groeitraject van elke medewerker. Er wordt gewerkt in een vlakke structuur en op een creatieve en flexibele manier.

Bij Ventigrate heerst op de werkvloer een dynamische bedrijvigheid en een gezonde doe-mentaliteit. Medewerkers krijgen voldoende vertrouwen, nemen initiatief en tonen verantwoordelijkheid. Ze gaan samen voluit voor efficiënte en duurzame oplossingen.

Onze verhalen

Spontaan solliciteren?

Ben je geïnteresseerd, stuur ons dan een mailtje met je CV.
Je kan Nadine Huybrechts tijdens de kantooruren bereiken op het nummer +32 (0)3 871 99 54

We kijken er naar uit om samen te groeien.