Services

Met Ventigrate ben je van begin tot eind een stapje voor

Nood aan een gebruiksvriendelijke manier om je werknemers beter te laten samenwerken? Op zoek naar een centraal en voor alle werknemers toegankelijk verzamelpunt van je vitale bedrijfsinformatie, naar een manier om je belangrijke bedrijfsprocessen te automatiseren? Is het tijd om het nieuwe werken binnen te laten op jouw werkvloer? Say no more: Ventigrate is een ervaren SharePoint- en .NET-competence center. We kunnen we je vast en zeker helpen.

Hoe doen we dat? In de eerste plaats door niet vóór je te werken, maar samen met je. Betrokkenheid is één van onze kernwaarden en dat uit zich in een aantal concrete werkwijzen: bij Ventigrate kan je rekenen op een open en persoonlijke aanpak, zijn we heel gedreven in wat we doen en delen we onze kennis met jou.

Development

Een webapplicatie die altijd en overal beschikbaar is? Voor bedrijven die beter willen samenwerken en hun productiviteit willen verhogen, is het een absolute noodzaak. Gelukkig zijn er moderne technologieën zoals .NET, Azure, SharePoint en Office 365 om een oplossing te bieden. En gelukkig is er Ventigrate, dat je kan helpen om die platformen op jouw maat te implementeren. Wij luisteren naar jouw behoeften en besteden veel zorg aan de vereiste functionaliteiten voor jouw onderneming, maar we letten ook op design, gebruiksgemak en toegankelijkheid van de applicatie. En natuurlijk richten we onze blik ook op de toekomst: we zorgen ervoor dat het geïmplementeerde platform met je bedrijf kan meegroeien. Op die manier kan je ook morgen op je beide oren slapen.

Xwift: Bonussysteem

Case
Het vinden van goede vrachtwagenchauffeurs blijft een grote uitdaging voor Xwift. Het Oost-Vlaamse transportbedrijf zocht naar een manier om snel nieuwe werknemers te vinden en ze te houden. De transporteur bedacht het plan om zijn chauffeurs te belonen met een bedrijfswagen, op voorwaarde dat ze inspanningen leveren om zuiniger en veiliger te rijden. Door alls rijstijlparameters in rekening te brengen, kan Xwift meten hoe veilig en zuinig hun chauffeurs rijden. Daarnaast ontwikkelde Xwift een ingenieus puntensysteem en koppelde hier een bonussysteem aan. Dit werd via formules door Ventigrate geïntegreerd in een SharePoint omgeving.

Installatie en configuratie

Een omgeving in eigen beheer betekent dat je moet rekening houden met de requirements van je gebruikers en business. Onze architecten en analisten ondersteunen u om deze in kaart te brengen en te vertalen naar een correcte architectuur. Maakt de cloud een deel uit van je toekomstvisie dan zal je ook hier nood hebben aan goede adviezen, governance en een architectuur om alles in goede banen te leiden. Ventigrate heeft alle profielen in huis om je tijdens elke stap van het proces te begeleiden.

Delhaize: Intranet & Samenwerkingsplatform

Case
Al voor de fusie met het Nederlandse Ahold, was de Delhaize Groep een grote speler in de voedingsindustrie: eind 2014 telde de groep 150.000 werknemers en was het actief in 7 landen. Niet verwonderlijk dus dat het een gestructureerd platform nodig had voor interne communicatie en samenwerking. Samen met de groep hebben we de technische vereisten gedocumenteerd. Die gebruikten we als basis voor het uitwerken van een allesomvattende multi-farmarchitectuur.

Migratie

De digitale wereld is een wereld die voortdurend in verandering is. Dat geldt ook voor Sharepoint, dat met de laatste release en de nieuwe functionaliteiten van SharePoint Online en SharePoint 2016 een flinke sprong voorwaarts heeft genomen. Vraag je je af wat die verandering betekent voor je huidige SharePoint-omgeving? Moet je upgraden? We bekijken samen met jou welk traject het meest geschikt is en de grootste meerwaarde heeft voor jouw eindgebruikers. Als officiële partner van ShareGate kunnen we je bovendien garanderen dat de migratie gestroomlijnd zal verlopen. Na afloop en na validatie van het migratietraject kunnen we je bovendien coachen en trainen, zodat het nieuwe systeem optimaal gebruikt kan worden.

Reynaers: Intranet Migratie

Case
Sinds 2007 gebruikt Reynaers de technologie van Microsoft SharePoint, zowel voor het intranet (interne medewerkers) als voor het extranet (klanten en leveranciers). De afgelopen tien jaren is de omgeving sterk gegroeid, en werd ze moeilijker beheersbaar. Ze was toe aan een grondige opkuis en vernieuwing.

Workflows

Ooit al overwogen om je bedrijfsprocessen te automatiseren? Workflows zijn de oplossing. Je hebt ze bovendien in alle maten en gewichten: van eenvoudige goedkeuring van vakantieaanvragen tot complexe integraties tussen externe applicaties en clouddiensten. Bij Ventigrate helpen we je bij het uittekenen van verschillende workflows en kiezen we samen met jou de juiste aanpak voor alle mogelijke scenario’s. Voor de opbouw van jouw systemen gebruiken we de out-of-the-boxtools van Sharepoint, maar we kunnen ook terugvallen op de workflowtool van Nintex, die zijn nut al heel vaak bewezen heeft. In de ingebouwde editor kan je workflows op een visuele manier opbouwen en publiceren op de bestaande Sharepoint-omgeving.

Denys: Aankoopproces

Case
Bij Denys, aannemer van complexe bouwprojecten en infrastructuurwerken, stapte de aankoopdienst over van papierwerk en manuele procedures naar compleet geautomatiseerde processen voor de goedkeuring, ondertekening, verzending en archivering van bestellingen. Daardoor verlopen die veel eenvoudiger en sneller voor de medewerkers van de besteldienst en de mensen die de bestellingen moeten goedkeuren. Denys deed voor dit project een beroep op de expertise van Ventigrate, dat Nintex Workflow for SharePoint installeerde.

Forms

Bij Ventigrate kunnen we je ook helpen om je bedrijfsprocessen (nog) gebruiksvriendelijker te maken, bijvoorbeeld door de juiste formulieroplossingen naadloos en op een slimme manier te integreren met je workflows. We bieden niet enkel waardevolle aanvullingen en uitbreidingen op de standaard invul- en weergaveformulieren van SharePoint, zoals de geavanceerde Nintex-formulieren of Skybow, de meer dan waardige opvolger van Microsoft InfoPath. In complexe situaties maakt ons team van SharePoint-ontwikkelaars gewoon een formulier op jouw maat.

Godiva: Procurement formulier

Case
Godiva is bij ons terechtgekomen omdat het op zoek was naar een manier om de bedrijfsflow voor Procurement te automatiseren. Dankzij onze hulp is de chocolatier nu in staat om uit alle procedures de juiste rapportering te halen en ze op de juiste manier op te volgen.

Benieuwd naar het talent hierachter?