Referenties – SharePoint & Office 365 functioneel

Drylock: Valo Intranet

Drylock heeft enkele jaren geleden al een intranet gemaakt m.b.v de klassieke Valo oplossing. Aangezien het duidelijk was dat Microsoft (en dus ook Valo) meer en meer de kaart trok van de moderne weergave was het noodzakelijk om het intranet te migreren van de klassieke Valo oplossing naar de moderne. Aan de logische structuur werd niets veranderd en ook de inhoud werd volledig overgenomen. Na de installatie maakten we natuurlijk ook tijd voor de nodige oplossingen.

Technologieën: SharePoint Online, Valo Modern, …

Imelda: Kwaliteitsdocumenten portaal

Het Imeldaziekenhuis had een op maat gemaakte oplossing in gebruik voor de kwaliteitsdocumenten en informatie van verschillende labo’s. Aangezien deze oplossing niet meer ondersteund werd en er ook geen cloud alternatief ter beschikking was, is ervoor gekozen om deze features na te bouwen m.b.v Power Automate & PowerApps. Verschillende goedkeuringsflows en bevestigingsflows waren hiervoor nodig. Om de ingave van (menselijke) fouten te verminderen, werden er verschillende slimme formulieren voorzien dankzij de Microsoft PowerApps.

Technologieën: Office 365, SharePoint Online, Power Automate, Power Apps, …

PSA: Uitrol & Migratie Office 365

Het doel van dit project is de migratie van alle data van SP 2010 naar O365. Hierbij werd de huidige manier van werken onder de loep genomen en hebben we onderzocht of bepaalde processen en werkzaamheden mogelijks vereenvoudigd, verbeterd of uitgebreid kunnen worden met tools die O365 te bieden heeft. Zodoende kunnen in België alle bedrijven uit de groep (PSA zelf en ook MPET en ATS) digitaal gaan samenwerken.

We zijn gestart met Governance sessies om de basisrichtlijnen en regels vast te leggen en uit te leggen hoe de applicaties van O365 gebruikt zullen worden. Daarnaast hebben we ook een communicatie- en trainingsplan opgezet, waarbij we een O365 informatiesite hebben aangemaakt en een reeks aan opleidingspakketten hebben voorzien (train the trainer). Er wordt bij PSA, MPET en ATS vooral gefocust op Teams en SharePoint in deze fase van het project. In een latere fase zullen de andere applicaties ook zeker aan bod komen omdat deze een meerwaarde kunnen bieden bij de dagelijkse werkzaamheden op het online platform.

Technologieën: Office 365, SharePoint Online, MS Teams, Power Automate, Power Apps, Sharegate

SD Worx: Uitrol & Migratie Office 365

De belangrijkste vragen van SD Worx: constante optimalisatie en vernieuwing van het Intranet en een efficiënte samenwerking tussen werknemers en externen. In eerste instantie zorgden we voor de migratie van SP2010 naar SP2013 om zo onder de maintenance contracten van Microsoft te vallen. Hierbij moesten de nodige code reviews uitgevoerd worden en het serverpark vernieuwd worden. Momenteel zitten we volop in de uitrol van een Office 365 omgeving alsook de migratie van de huidige SharePoint 2010 (oude Extranet) en SharePoint 2013 (oude Intranet) omgeving. De focus ligt op een aantal aspecten zoals:

 • Governance opstellen voor de verschillende O365 tools en de integratie met de rest van de tools
 • Verbeteren en standaardiseren van custom development
 • Self-learning platform opbouwen
 • Intranet
 • Collaboration spaces (samenwerking tussen Teams intern)
 • Externe project sites (samenwerking tussen Teams intern en extern)
 • Opkuisactie van de netwerkschijven
Technologieën: SPFX, Azure, React, …

Wonen Vlaanderen: Verder uitrol Office 365 (MS Teams & Power Platform)

Bij Wonen-Vlaanderen bestond onze opdracht eruit om verschillende opleidingen te geven om de medewerkers binnen de organisatie bekend te maken met alle tools, opties en nieuwe manier van samenwerken. De opleidingen werden allemaal online via Teams gegeven. Type opleidingen varieerde: van het gebruik van Teams tot een deepdive sessie over bv. planner, Forms of het gebruik van OneNote in teamverband.
Voor elke opleiding werd telkens een pakketje voorzien:

 • Handleidingen
 • PowerPoint presentaties
 • Opnames van opleidingen

Naast de opleidingen hebben we ook een analyse gedaan van een al bestaande opvolgingsapplicatie om na te gaan of er een mogelijkheid is deze eventueel ook te integreren binnen O365, zodat alles samenkomt op 1 enkel platform.

Technologieën: SPFX, Azure, React, …

Septentrio: Contractmanagement portaal

Septentrio had nood aan het beheren van contracten met 3de partijen. Binnen de nieuwe tool moesten volgende key features zeker aanwezig zijn:

 • Interne goedkeuring van contracten
 • Herinneringen voor vervaldatums en key momenten in een contract lifecyle
 • Digitaal ondertekenen van contracten zowel interne als door 3e partijen
 • Toekennen van toegangsrechten aan het contract afhankelijk van het departement

Hiervoor heeft Ventigrate een oplossing voorzien binnen SharePoint waar de documenten kunnen worden gestockeerd en de nodige handtekening kunnen worden verzameld. Aan de hand van Power Automate en Adobe Sign kon het proces verder worden geautomatiseerd om zo aan de noden van de klant te voldoen.

Technologieën: Office 365, SharePoint Online, Power Automate, Adobe Sign, …