Referenties – SharePoint & Office 365 development

Altrad: SharePoint Migratie

ALTRAD SERVICES NV is een internationale industriële dienstverlener met diverse nationale, regionale en lokale afdelingen. Er wordt intens samengewerkt op documenten zoals facturen, contracten, plannen en spreadsheets met grafieken. Wegens de omvang van de groeiende onderneming, bleken de traditionele netwerkschijven niet meer haalbaar te zijn en werd er besloten om over te schakelen op Sharepoint (online). Alle documenten werden onderverdeeld in verschillende (sub)sites met daarin de nodige bibliotheken en lijsten. De onoverzichtelijke mappenstructuur kon bijgestuurd worden door uitvoerig gebruik te maken van metadata en views. Resultaat? Een werkwijze die veel gestructureerder is.

Technologieën: SharePoint Online, Sharegate

Imelda: Labo SharePoint Applicatie

Ventigrate zorgde hier voor de creatie van een publieke applicatie zodat de labo en afnamegidsen online geraadpleegd kunnen worden. Omdat er hier onderscheid moest worden gehouden tussen de interne en de externe omgeving, bouwde Ventigrate een WebJob die achterliggend de juiste data vanuit een SharePoint site naar Azure storage gaat brengen. Deze Azure storage locatie zorgt er dan op zijn beurt voor dat de gegevens extern kunnen worden weergegeven.

Technologieën: SharePoint Online, Azure WebJob, Azure Storage, …

Xwift: Bonussysteem

Het vinden van goede vrachtwagenchauffeurs blijft een grote uitdaging voor Xwift. Het Oost-Vlaamse transportbedrijf zocht naar een manier om snel nieuwe werknemers te vinden én ze te houden. De transporteur bedacht het plan om zijn chauffeurs te belonen met een bedrijfswagen, op voorwaarde dat ze inspanningen leveren om zuiniger en veiliger te rijden. Door alle rijstijlparameters in rekening te brengen, kan Xwift meten hoe veilig en zuinig hun chauffeur rijden. Daarnaast ontwikkelde Xwift een ingenieus puntensysteem en koppelde hier een bonussysteem aan. Dit werd via formules door Ventigrate geïntegreerd in een SharePoint omgeving.

Technologieën: SharePoint Online, SPFX, …