Reynaers : Intranet Migratie

Projectomschrijving

Reynaers maakte sinds 2007 gebruik van Microsoft SharePoint technologie voor hun intranet (interne medewerkers) en extranet (klanten en leveranciers). De omgeving was sterk gegroeid, moeilijk beheersbaar en toe aan een grondige opkuis en update.

Het intranet van Reynaers bestond uit een gestructureerd aspect waarbij gemeenschappelijke informatie en nieuws werd aangeboden vanuit de verschillende afdelingen, alsook uit een collaboratief platform waar interne medewerkers rond een project of binnen een afdeling eenvoudig informatie konden uitwisselen. Omdat Reynaers gevestigd is binnen verschillende landen werd gebruik gemaakt van Variations binnen Microsoft SharePoint om gelokaliseerde inhoud te kunnen aanbieden. Dit zorgde echter vaak voor een complex beheer en repetitieve taken om informatie aan te kunnen bieden.

Toen de tijd rijp was voor een grondige update werd gekozen om vers te starten en enkel specifieke informatie te migreren met behulp van partnertool Sharegate.

Tijdens workshops werden key users aangeduid die verantwoordelijk waren voor een sectie binnen het intranet. Deze key users kregen een opleiding in het gebruik van de nieuwe omgeving en migratie tool. Zo was Reynaers in staat om elke afdeling op eigen tempo te laten omschakelen naar de nieuwe omgeving.

Screenshots