Departement Economie, Wetenschap & Innovatie

Projectomschrijving

Het departement EWI is gemigreerd van SharePoint 2010 naar SharePoint Online/Office 365. De verschillende bestaande custom applicaties dienden omgezet te worden naar applicaties, compatibel in deze nieuwe omgeving. De oude applicaties bleken ook soms log en traag aan te voelen en dus een belangrijke vereiste voor de nieuwe applicaties was om de eindgebruikers een moderne, responsieve en mobile-friendly gebruikerservaring te bieden.

Er zijn hoofdzakelijk twee modere technologieën gebruikt om aan deze vereiste te voldoen:

  • SharePoint Framework

Dankzij het SPFx is het mogelijk om aantrekkelijke, responsieve formulieren te maken die het mogelijk maken om data aan te maken, uit te lezen en te wijzigen of verwijderen. Deze formulieren worden binnen een webpart in de pagina geïntegreerd. Gebruikers blijven dus ten allen tijde in de SharePoint omgeving.

  • SharePoint (provider-hosted) Add-Ins

Dit zijn custom web applicaties die gehost worden buiten de SharePoint omgeving. De gebruiker opent de applicatie vanuit SharePoint. Dankzij moderne technologieën en frameworks zoals jQuery, Bootstrap, MVC zijn ook deze applicaties mobile-first, responsief en aantrekkelijk. Het is perfect mogelijk om de look-and-feel van de SharePoint omgeving in een dergelijke applicatie te laten doorsijpelen, of een volledige nieuwe stijl.

Hoewel een Add-In niet binnen SharePoint draait, is het hier ook perfect mogelijk om data toe te voegen, uit te lezen en te verwijderen/wijzigen.

Screenshots