Nood aan een communicatieportaal op jouw maat?

Elke organisatie bevat onnoemelijk veel informatie en kennis. Bedrijven die willen groeien, moeten op de juiste manier omgaan met die informatie. Om te voorkomen dat er belangrijke kennis verloren gaat of niet tot bij de juiste mensen komt, zoeken ze steeds vaker hun toevlucht in manieren om collega’s eenvoudiger te laten samenwerken. Ze gaan op zoek naar manieren om de bestaande kennis en expertise eenvoudig te delen onder collega’s. Zo komen ze terecht bij communicatieportalen, zoals een intranet bijvoorbeeld.

Wie snel een intranet wil opzetten, vindt in het uitgebreide aanbod aan softwareproducten op het web vast een eenvoudige tool. Wie een succesvol intranet wil, heeft iets meer nodig dan een DIY-softwarepakket. Zo berekende onderzoeks- en adviesbureau Gartner dat 40% van de bestaande intranetportalen niet genoeg gebruikt wordt om een positieve return on investment op te leveren. Tel daar de naar schatting 10 tot 15% van de intranetprojecten bij die helemaal niet afgewerkt worden, en je hebt al snel door dat je een doordachte aanpak nodig hebt.

 

Hulp nodig om van jouw intranet een succes te maken?
Vraag het eens aan een expert van Ventigrate.

Wat mag je van Ventigrate verwachten?

In elk project stemmen we onze aanpak af op de noden en behoeften van de klant. Toch kan je in onze manieren van werken drie weerkerende stappen onderscheiden.

Stap 1: de funderingen leggen 

Een communicatieportaal komt maar tot z’n recht als het voldoet aan de specifieke eisen van jouw onderneming. In de eerste fase van het project analyseren onze functionele analisten en projectmanagers samen met jou en je key-users:

  • De informatiestromen zijn .
  • De business-processen zijn.
  • De functionele eisen zijn.

Op basis van die analyse adviseren we welk product het beste bij jouw onderneming past. Samen selecteren we het juiste platform voor jouw intranet.

Stap 2: het uitbouwen van jouw huis van informatie

Zodra we het geschikte product gekozen hebben, gaan we het op maat van jouw onderneming uitwerken. We onderzoeken hoe we jouw platform kunnen installeren zodat het voldoet aan alle noden en wensen die we in fase 1 van het project gedocumenteerd hebben.

Om jouw intranet zo snel mogelijk operationeel te krijgen en de impact op jouw budget zo klein mogelijk te maken, kiezen we waar mogelijk voor bestaande third-party producten. Als dat niet mogelijk is, dan ontwikkelen onze ervaren en deskundige ontwikkelaars alle ontbrekende puzzelstukken op maat.

Stap 3: het verdere onderhoud

Het verhaal van jouw intranet stopt niet bij de oplevering van het platform. Dan begint het pas. Om de positieve impact van jouw nieuwe communicatieportaal zo groot mogelijk te maken, leren onze ervaren trainers jouw collega’s alle kneepjes van het vak. Op die manier halen je medewerkers er het maximum uit en hebben ze alle kennis in handen om het portaal ook op lange termijn te gebruiken.

Om relevant te blijven, zal je intranet bovendien moeten meegroeien met jouw organisatie. Onze Change Management Consultants zorgen ervoor dat jouw communicatieportaal blijft voldoen aan de verwachtingen van je collega’s, ook als die plots veranderen.

Natuurlijk ondersteunen we je ook bij het onderhoud van de achterliggende infrastructuur, zodat jouw portaal altijd optimaal blijft werken.