Dag in het leven van een .NET Developer

We zijn er ons van bewust dat de kracht van Ventigrate schuilt in onze mensen. Als een hecht team geloven we we over de juiste mix van profielen te beschikken om onze klanten creatieve digitale oplossingen aan te bieden.

Ontdek een dag in het leven van een .NET Developer

Hoi! Ik ben Mathias en ik ben een junior .Net developer bij Compilate. Ik ben 24 jaar en woon in Gent. Momenteel ben ik actief als consultant bij een klant in het Brusselse. Mijn verplaatsing naar Brussel doe ik met een elektrische wagen die Compilate voor mij voorzien heeft. Andere wagens waren ook een optie, maar elektrische wagens zijn heel tof om mee te rijden en zitten boordevol opties. Bovendien draag ik zo mijn steentje bij.  

Het project bij de klant is een taks bekeringsprogramma voor zowel inwoners van Belgie als erbuiten. We werken op een agile manier in sprinten van 3 weken.  We maken gebruik van het Full .Net Framework en .Net Core. Onze back-end draait op Azure waarvan we services gebruiken als Blobstorage, Service bus, …  

07:00u

Dit is het uur waarop ik meestal probeer aan te komen. Soms kom ik wat later maar dat is geen probleem want dan werk ik gewoon wat langer door. Het hele team start vroeg dus we kunnen allemaal op tijd stoppen en genieten van onze middag/avond. Het gebeurt ook wel soms dat ik nog vroeger kom en zo om 15u al richting Gent kan terugrijden. 

07:15u

Na de ochtendkoffie en een babbeltje met mijn collega’s kijk ik naar mijn planning om te zien waar ik vandaag aan moet werken. Dit is ook het perfecte moment om vragen waarmee ik zit over mijn werkitems te stellen aan mijn collega’s. Hierna kan ik beginnen aan mijn werk. Het team bestaat uit ervaren developers waardoor ik veel kan bijleren.

Momenteel werk ik aan een werkitem die ons toelaat om vanuit de API, berichten rond te sturen naar de verschillende clients. We doen dit met Azure Service Bus en signalR. De clients draaien echter op .NET framework en de API op .NET core. Het wordt maw een interessante uitdaging.    

09:15u

Dit is het moment waarbij heel het team doorgeeft wat ze allemaal gedaan hebben de vorige dag en wat ieder vandaag van plan is. Deze meeting hoort zo vlot mogelijk te gaan, maar soms komen er ook vragen of opmerkingen naar boven. In dat geval plannen we na de Standup nog een meeting om samen naar een oplossing te zoeken.  

09:35u

Tijdens de Standup is er een probleem naar boven gekomen, maar het is niet nodig om het hele team hiervoor op te houden. Ik zit samen met een van de senior developers om te zien hoe we dit probleem kunnen oplossen. Het is tof dat ik mee kan beslissen hoe we dit probleem aanpakken, alle opties worden bekeken. 

10:30u

We hebben een goede herbruikbare oplossing gevonden voor ons probleem dus ik kan terug aan de slag na een korte koffiepauze.  

11:30u

Ik ben niet helemaal zeker over wat er bedoeld wordt in mijn werkitem en ga langs bij de teamverantwoordelijke om wat meer uitleg te vragen. De analyses zijn niet altijd 100% uitgeschreven wat maakt dat we geregeld moeten samenzitten om zaken uit te klaren. 

11:55u

Tijd om naar de eetzaal te gaan. Ons team gaat altijd wat vroeger om de drukte en wachtrijen te vermijden. Als het weer het toelaat proberen we altijd buiten te eten en koppelen we er een wandelingetje aan. Een gezonde geest in een gezond lichaam. 

13:00u

Na een goede middagpauze kan ik terug verder werken aan mijn werkitem. Nu en dan stel ik een vraagje bij mijn collega’s en andersom. In de namiddag liggen mijn meest productieve uren. Noise-canceling koptelefoon is hiervoor ideaal 

Momenteel werk ik bijna volledig in .NET code maar in meeste van onze projecten werkt men met een javascript framework(React, Angular, Vue…) en Typescript als front-end naast een .NET backend. Alhoewel ik er nu zelf niet mee werk, speel ik er thuis regelmatig eens mee. 

16:00u

Ik vertrek terug naar het prachtige Gent. Het verkeer valt nog mee op dit uur en met een automaat is het beetje file dat ik toch heb wel heel draaglijk. 

17:00u

Ik kom thuis aan maar mijn dag is nog niet over. Het is nog mooi weer en ik heb in den ârk met enkele vrienden afgesproken. Ik sluit mijn auto aan op een laadpaal en vertrek. 

18:30u

Ik mag volgende week maandag naar een conferentie voor Compilate. Daarvoor moet ik nog wat software installeren en zaken voorbereiden en dat ga ik thuis in orde brengen.  

22:00u

Toch wel eens tijd om in bed te kruipen want morgen terug een interessante dag!