Dag in het leven van een analist

We zijn er ons van bewust dat de kracht van Ventigrate schuilt in onze mensen. Als een hecht team geloven we we over de juiste mix van profielen te beschikken om onze klanten creatieve digitale oplossingen aan te bieden.

Ontdek een dag in het leven van een Functioneel O365 Analist

Het takenpakket van een functionele O365 analist is uitgebreid en gevarieerd. Hieronder geef ik een voorbeeld van hoe een dag er bij mij kan uitzien. Om even te schetsen: ik zit samen met een ontwikkelaar van Ventigrate bij een grote klant waar we verschillende interne projecten opnemen. Op dit moment ben ik bezig met een project om een oplossing uit te bouwen die ervoor zal zorgen dat er gestructureerd vergaderd kan worden. 

Ochtend routine

Het opstarten van de laptop betekent, zoals voor velen, ook het bekijken van nieuwe e-mails en Teams berichten. Ook neem ik even de tijd om snel te kijken of er enkele belangrijke nieuwigheden door Microsoft zijn aangekondigd. Deze kan ik dan ook delen met mijn collega’s en de klant via Microsoft Teams. 

Opmaken training

Later deze week moet ik nog een training geven over Microsoft PowerApps. Nu het rustig is op kantoor kan ik hier goed aan doorwerken. Onder andere presentatie, demo’s en eventuele oefeningen werk ik verder uit. 

Brainstormsessie

Een gebruiker heeft laten weten een idee te hebben om een bepaald proces te optimaliseren. We hebben afgesproken om hierover vandaag samen te zitten. Eerst bespreken we haar vraag, vervolgens bekijken we de mogelijke oplossingen & tekenen we het vernieuwde proces uit. Daarna ga ik met al deze informatie aan de slag om dit verder uit te zoeken en uit te werken. Ik spreek met de gebruiker af om binnen een week nog eens samen te zitten om de volgende stappen te bekijken. 

Vooruitgang bekijken

Vandaag is de wekelijkse meeting met onze developer. We bekijken welke stukken klaar zijn om te testen en welke zaken hij de komende week moet afwerken. Hier overlopen we samen de analyse die ik hiervoor heb geschreven. Het testen plan ik in voor later deze week. 

Tussendoor

De oplossing die ik bedacht heb tijdens de brainstormsessie maakt gebruik van een functionaliteit die niet algemeen is toegelaten bij de klant. Ik passeer snel eens langs het bureau van de security officer om dit al eens kort te bespreken. Zoals ik dacht is ook zijn mening dat deze oplossing moet besproken worden op de governance board. 

Analyse project

Nu onze developer weet wat hij de komende week moet doen, ga ik aan de slag om de volgende weken verder voor te bereiden. Ik zit samen met de business gebruikers die vragende partij waren om de huidige voortgang mee te geven. Samen met hen bekijk ik ook de prioriteiten van de volgende weken. Later in de week zal ik de taken met de hoogste prioriteiten verder uitwerken en dit ook voorleggen aan hen. 

Governance board

Door mijn kennis van het O365 platform is me gevraagd om ook deel te nemen aan de governance board. In deze tweewekelijkse meeting worden bepaalde business vragen tegen het licht gehouden. Er wordt niet enkel gekeken naar de gebruikte technologieën voor de oplossing maar ook naar de beheerbaarheid ervan. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde risico’s die we liever niet willen nemen? 

Tot slot

Na weer een leuke gevarieerde dag sluit ik mijn laptop & wens ik mijn collega’s een fijne avond.